//
estàs llegint...
Personal, Política

Quin #XolloDeTronos

Una vegada més la Història ens cau a sobre i ens pilla a tots en bragues. Al més pur estil Serrat feat. Machado feat. Heràclit: res és estàtic, tot és moviment i tal. Moments viscuts com “estelas en la mar“. O com llàgrimes a la plutja, si ets més de cinema. I, al capdavall, tot sonava a Remedios Amaya, zero-points: “Ay, quién maneja mi barca, quién?”

Dret a decidir

Dret a decidir

Tenia per davant un matí avorrit. Reussar la casa, amanir el dinar, repassar les fitxes per l’oral d’alemany… Però, com tots els dies, faria primer una miradeta al Facebook mentre el cervell acaba de despertar-se, macerat en café amb llet. I en qüestió de minuts, la voràgine de rumors, la tempesta informativa, el tsunami de reaccions i, quan em vaig voler donar compte, estava a les 20.00 h en la Plaça d’Espanya amb l’estelada al coll i fent fotos a centenars de persones onejant banderes i cridant per la República!

Abdicació!

Abdicació!

#ReferèndumJa

#ReferèndumJa

La vida té aquests meravellosos instants en què et sents protagonista. Jure que no m’havia fumat res!! Fa molts anys que no ho faig, però mirant el cel sobre el Pont de Sant Jordi quan acudia a la concentració, em sentia submergit al torrent humà pel riu de la Història, mariners en una roca pel cosmos infinit.

En principi, només veure la Plaça d’Espanya, la roca va esdevenir meteorit i va caure al torrent en qüestió, desfent-se en bocinets. Quatre gats i dos banderes a les 19.50 h. “Alcoi està mort! Mereixem l’Apocalipsi!”. Sí, sóc així de bipolar, què li farem! Gràcies què, a poc a poc, a petits grups, tímids però decidits, arribava gent des dels quatre carrers que desemboquen a la “Bandeja” i, passades les 20.00 h, érem més de cent les persones que demanàvem un canvi. O com demana Compromís, el Dret a decidir dels ciutadans sobre la forma en què volem ser governats. Perquè la decisió no siga a un despatx secret, sinó lliurement a les urnes.

Estic baix, a la dreta!

Estic baix, a la dreta!

Tricolor espanyola

Tricolor espanyola

Senyera estelada

Senyera estelada

Jove amb estelada

Jove amb estelada

Manifest

Manifest

Independentistes pel Dret a decidir

Independentistes pel Dret a decidir

En arribar a casa, les imatges de Madrid, Barcelona, València, Alacant o Bilbo, entre d’altres, encenien la meua ànima amb espurnes d’ il·lusió: el poble es decideix a reclamar al carrer l’espai que li pertany a les institucions de poder, als órgans de decisió. Si la consulta del 9 de novembre fa més proper el naixement d’una República catalana, a Espanya es demana exercir el mateix dret a decidir entre Monarquia o República. El Dret a decidir ja està en el cap de tots, quan només fa uns dies era cosa d’extremistes separatistes devora-bebés. Si el ciutadà Joan Carles ho havia planejat perquè el poble espanyol tornara paus, em pense que ha aconseguit l’efecte invers. Una Institució anacrònica amb la que l’espanyol mitjà, segons les estadístiques, havia trencat palletes pels escàndols de corrupció i els balafiaments en temps de crisi, no farà que el poble torne als seus braços, tendre i súbdit, amb cerimònies de coronació, afirmació de la ley sàl·lica i glorificació de l’herència franquista.

És l’hora del poble! Els pobles som com els adolescents: encara que els majors aconsellen no caminar pel camí difícil per on ells ja han patit caigudes, els joves estan segurs de fer-ho millor, de no caure als mateixos errors, d’anar més lluny que els seus pares. Els camins de la Història no són de tornada i això és el que ens fa evolucionar, el que ens fa crèixer. La força d’un poble jove, alegre i combatiu és la que ens guia, pobres mariners d’una roca a través de l’espai infinit, en busca de noves costes, noves fronteres. Sempre molt més lluny!

Patriota sense afeitar: "País Valencià, és republicà!"

Patriota sense afeitar: “País Valencià, és republicà!”

Al final teniu uns quants memes recopilats per l’ocasió! Una abraçada a tothom.
(Aquest post va dedicat a la memòria dels meus avis Pep i Elíes amb molt de carinyo)

Herència

Herència

300 anys d'ocupació borbònica

300 anys d’ocupació borbònica

"Y lo sabes..."

“Y lo sabes…”

Felip VI d'Espanya

Felip VI d’Espanya

Debats

2 thoughts on “Quin #XolloDeTronos

  1. No tinc ni idea de “quien maneja mi barca”….

    M'agrada

    Posted by Salvi | 4 Juny 2014, 08:36

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: